Zahájili jsme nový školní rok

1.září 2022 začal nový školní rok

Děti se po prázdninách vrátily do mateřské školy. Nově příchozí 3 leté děti vítaly paní učitelky ve třídě Šikulek. Třída byla v loňském školním roce zrekonstruována a vybavena novým nábytkem s hracími koutky tak, aby vyhovovala této věkové skupině.

V příjemném prostředí se děti postupně adaptují a zvykají si na nové prostředí bez maminek. Seznamují se s novými kamarády a také s pravidly, která ve školce dodržujeme.

2. třída Čiperek prošla přes prázdniny také celkovou rekonstrukcí. Děti mají k dispozici herní patro, skluzavku, nové skříňky na lůžkoviny, houpací křesla a ostrůvky s herními prvky. Děti si hned na krásné nové prostředí zvykly.

Během září se skupinky dětí sžívají v dětském kolektivu, dbáme na hezké vztahy mezi dětmi, které upevňujeme různými hrami, říkadly, písněmi i tanečky.

Ve 3. třídě Tvořilek měly děti připravené podnětné prostředí k novému hraní a učení tak, aby postupně zvládaly přípravu na vstup do školy.

Učíme se texty básní, písní, vyrábíme, modelujeme, zkoumáme, experimentujeme i pečeme. Zaměřujeme se na dodržování tradic. Pomalu se budeme připravovat na naše tradiční podzimní akce – Uspávání ježků a Svátek svatého Martina.